FRIRUM PRESENTERAR

Den här kursen är inte öppen för bokningar

BLI VÄN MED DITT HEM - 5 steg till hållbar ordning

Online coaching programmet som hjälper dig att steg för steg, rum för rum, få hållbar ordning i hela ditt hem!

Längtar du efter en enklare vardag, som frigör tid och energi till det viktigaste, det du lever för?

Känns kaoset där hemma som en oändligt jobb, som att det tar all din tid och skapar stress och dåligt humör? Vill du få ordning men vet du inte var du ska börja eller hur du ska orka med allt? Kanske har du flera gånger försökt rensa, städa och organisera, men på något sätt hamnat tillbaka i röran igen.

Att ordna sitt hem låter så simpelt – borde vi inte kunna lösa det själva, automatiskt?

Verkligheten ändå den att livet kommer emellan och vi upplever att vi inte har tid. Vi vet inte ens riktigt var vi ska börja, och om vi börjar någonstans så blir det på hälft och vi fastnar i beslutsångest. Vad ska jag spara och slänga bort?

Att göra lite här och där utan att ha någon helhetsbild gör att det känns som att man inte kommer nån vart. Hela projektet börjar kännas som ett oöverkomligt berg.

Det du behöver är:

🌟 En vision, ett mål – en konkret bild på hur du egentligen vill ha det och vad DU behöver.

🌟 En helhetsbild och en tydlig metod du kan följa steg för steg. Så du kan ta en liten bit i taget och lita på att det för dig till Visionen.

🌟 Inspiration och hjälp med att se hemmet och förvaringen på nya sätt och hitta nya lösningar. Någon som ställer rätt frågor.

🌟 En mindset som gynnar dig och stöder det liv du vill ha. Så det blir lättare att skapa nya vanor och hålla dem.

🌟 Lära dig känna igen tankemönster, och ändra på dem om det är så att de begränsar dig.

🌟 Stöd av någon som är med dig i processen, som förstår vad du går igenom och kan peppa dig när det behövs.

Välkommen till BLI VÄN MED DITT HEM, online coaching programmet som hjälper dig skapa ett hem som sköter om dig istället för att vara en ytterligare källa till stress.

Vi har byggt upp programmet så att du verkligen kan känna dig säker och lita på att du har alla verktyg och vet hur du ska göra för att få hållbar ordning på ditt hem.

Kursen passar både för dig som bor tillsammans med andra, har familj, och för dig som bor själv. Den passar för stora hem, för pyttesmå hem och allt där emellan.

Du får allt du behöver för att systematiskt, i lagom små bitar i taget, gå igenom hela ditt hem och komma fram till vad du egentligen vill, ett hurdant liv du egentligen vill ha och hur ditt hem kan stöda det.

Föreställ dig ett hem där allt har sin plats, där du trivs och kan koppla av.
Där du inte konstant behöver upprätthålla ordning och reda, utan det går av sig själv.

Ett hem som är din vän.

Kursinstruktörerna

Din ordningscoach: Susi Leinonen

Förutom ordningskonsult är Susi grafisk designer, vildmarksguide och en passionerad hemfixare. Intresset för det visuella, naturen och miljön vi har omkring oss har alltid funnits där. Frirum började från ett eget behov att förenkla det kaotiska livet och hemmet och sökandet efter det essentiella. Metoden för att skapa hållbar ordning har utvecklats under flera år av praktisk coaching, rensning och organisering hemma hos kunder.

En stökig familj med 4-åring, hund och ett gammalt hus är min vardag, och jag är inte speciellt ordningsam till naturen. Jag behövde en metod för att göra det så enkelt att hålla ordning att till och med jag skulle klara det. Samtidigt älskar jag att förvandla kaos till ordning och reda, och det är det jag nu vill ge vidare. Jag hoppas kunna hjälpa så många som möjligt att skapa sina egna drömutrymmen och förenkla livet så det finns plats för det allra viktigaste!

Din mindset coach: Janica Lönn

Janica har en bakgrund inom pedagogik som lärare, barnledare och idrottsinstruktör, dessutom är hon självlärd fotograf och musiker. Hennes intresse för hur vi som människor fungerar föddes ur ett behov av att få ordning på sitt eget tankesätt. Samtidigt som hon jobbade med sig själv föll det naturligt att också hjälpa de närmaste runt omkring till nya insikter, och genom det var det ännu fler pusselbitar som föll på plats.

Janica har alltid varit fascinerad av vad som styr och motiverar oss som människor och hur stor skillnad det kan vara på hur vi uppfattar oss själva och hur andra ser oss. Hennes mål är att lära ut hur vi med hjälp av medvetenhet och empati kan möta och förändra gamla ovanor till nya mer gynnande vanor och tankemönster. Att installera en ny mindset hjälper oss till en hållbar och fungerande ordning hemma, men har också effekter för hela livet.

  • 🌟  5 steg: Vision, Rensa, Förvaring, Energiflöden, Mindset.
  • 🌟  2 coachar
  • 🌟  Ett rum och en uppgift i taget
  • 🌟  6 moduler med videolektioner, uppgifter, checklistor och stödmaterial
  • 🌟  Du går kursen i din egen takt
  • 🌟  Pepp, stöd och svar på frågor i vår privata facebook-grupp

Vi vill hjälpa dig skapa ett hem där du har kontroll över sakerna, och inte tvärt om. Ett hem som stöder ditt drömliv och som är enkelt att leva i och enkelt att sköta om. Ett hem där du mår bra, helt enkelt, och alla de som bor där och hälsar på trivs. Ett hem som är uppbyggt enligt din livssituation och dina behov.

5 steg till hållbar ordning

Steg 1: Vision

För att lyckas behöver vi ett mål och klarhet i vad vi vill. Skapa en vision för ditt hem, som kommer att stöda dig genom hela processen och hjälpa dig vidare om du fastnar.

Steg 2: Rensa

A och O före all organisering. Hitta en metod att rensa som passar dig och din livssituation, som funkar fast du känner att du inte har tid. Du får en praktisk steg-för-steg metod som systematiskt tar dig igenom alla rum i hemmet och alla saker, utan att du behöver fundera på vad, hur och i vilken ordning du ska göra det. Vi går också igenom hur du gör dig av med sakerna du rensat ut på bästa sätt.

Steg 3: Enkel förvaring

Hur göra för att få allt att rymmas, för att hitta det vi behöver, och för att hålla ordningen utan att vi måste städa och ordna varje dag? Praktiska råd för hur du gör förvaringen så enkel att du aldrig mer behöver städa undan högar.

Steg 4: Energiflöden och inredning

Vad är det som gör att vi trivs i ett rum? Här ger vi dig tips om hur du med enkla knep kan förbättra energiflödet i hemmet och inreda rum så att de känns rätt, får oss att må bra och blir ställen där vi älskar att vara.

Steg 5: Mindset

För att skapa hållbara resultat behöver vi jobba inifrån ut. Lär dig känna igen begränsande tankemönster och få hjälp med att ändra dem. Lär dig skapa nya vanor som hjälper dig till hållbar ordning.

Kursplan

Vanliga frågor – FAQ

Kursen börjar nästa gång officiellt i januari 2022, men du får tillgång till kursmaterialet och kan sätta igång genast då du köpt kursen. Vi tar oss strategiskt framåt ett rum i taget, du går igenom programmet i din egen takt men har hela tiden stöd av coacharna och communityn. Materialet är ditt så länge du behöver det.

För att kunna ta hand om dig på bästa sätt så öppnar vi kursen vid utsatta datum. Det hjälper dig och dina kurskamrater att få rätt vägledning och guidning genom kursen. En ny grupp kommer att starta endast tre gånger per år så att vi kan finnas till hands för dem som går igenom programmet just då.

Det finns en tanke bakom varför vi börjar i just hallen och tar vardagsrum och förråd till sist. När du går igenom materialet i modul 1 och gör uppgifterna i hallen lär du dig sådant som du behöver i följande moduler och rum, och så vidare. Vi vill också undvika att projektet blir alltför överväldigande genom att ta en del åt gången och slutföra en uppgift före vi går vidare.

Du har tillgång till materialet på kursplattformen i obegränsad tid, eller så länge som det finns tillgängligt där. Du får också automatiskt tillgång till alla uppdateringar och förbättringar vi gör i programmet eller materialet i framtiden.

Du är också medlem i facebook-communityn precis så länge du vill, gruppen kommer att fortsätta finnas och växa när nya grupper startar programmet vid följande kursöppningar.

Om du får förhinder och inte kan gå igenom programmet som du planerat går det också bra att hoppa med på nytt i nästa kurstillfälle. I nuläget har vi planerat att öppna kursen tre gånger per år.

Vi vill att du ska vara nöjd! Om du inte är nöjd med ditt köp, kontakta Susi inom 14 dagar från kursstart så ger vi dig en fullständig återbetalning.

Vi är 100% dedikerade till att du ska uppnå resultat och kommer att göra allt vi kan för att hjälpa dig med det!

Om du stöter på problem eller har frågor kan du alltid kontakta Susi per e-post.

Interaktivt och personligt stöd från coacharna och de andra kursdeltagarna får du också via facebook-communityn. Susi kommer att finnas i gruppen för att svara på frågor och ta upp diskussion kring de teman vi går igenom i programmet. Vi kan alla göra communityn till en fin gemenskap och inspirerande, säker plats att peppa och hjälpa varandra genom våra ordningsprojekt.

Ja! Kursplattformen fungerar på alla enheter.

Programmet passar för dig som vill rensa och få ordning hemma, men känner att du inte får det gjort eller kommer igång på egen hand. För dig som vill ha guidning, coaching, en metod att följa och en gemenskap som stöd. För dig som inte vill eller kan investera i en ordningskonsult som kommer hem till dig.

Bli vän med ditt hem passar både för dig som bor tillsammans med andra, har familj, och för dig som bor själv. Det passar för stora hem, för pyttesmå hem och allt där emellan.

Vi har också tänkt på dem som INTE har jättemycket fritid, du kommer igenom programmet fast du har begränsat med tid och kanske bara korta stunder nu och då – så länge som du är konsekvent med att göra uppgifterna och är beredd på att göra det praktiska jobbet.

Bäst resultat av programmet får du om du har ett öppet sinne för nya idéer och tankesätt, och också kan tänka dig dyka in i dina känslor, vanor och innersta tankar, ifrågasätta och jobba med att ändra på dem.

Programmet passar inte för dig som inte är beredd att göra det praktiska jobbet själv, eller inte har möjlighet att göra det. Det passar inte heller för dig som inte är beredd att investera tiden det kommer att ta att få projektet gjort, eller för dig som är ute efter en magisk "quick fix". I sådana fall rekommenderar jag att du bokar en ordningskonsult eller ordningscoach som kommer hem till dig och hjälper dig med det praktiska. :)

Om du är fast besluten att inte göra dig av med en enda pryl och bara är intresserad av att se tips på förvaringslösningar är detta kanske inte heller rätt kurs för dig.

Kursavgift – betala i en eller tre rater

Vad får du för priset?🌟 50 lektioner med klara och tydliga uppgifter och checklistor som hjälper dig framåt i processen
🌟 Stöd av 2 coachar
🌟 Tillgång till allt material så länge du behöver det
🌟 Medlemskap i vår privata Facebook-community
🌟 Det viktigaste av allt: resultatet! En enklare vardag och ett hem som du är stolt över, trivs i och där varje sak har sin plats.

Allt detta för en mindre summa än det skulle kosta att ha en ordningskonsult hemma hos dig en dag.

Det tycker jag ditt hem är värt!

"Det här programmets syfte är inte att du ska rensa bort och göra dig av med allting, och göra om ditt hem till någonting som passar in i någon annans definition av hur ett fint och organiserat hem ser ut.

Vi vill hjälpa dig att välja bort det som är i vägen för det liv du egentligen vill leva och det hem som ser ut som den du vill vara, som passar din familjs behov och där alla trivs och mår bra.

Vi vill skala bort lite stress, stök och kaos från vardagen, det eviga plockandet, letandet och städandet. Så det finns plats att njuta lite mera, älska och ta hand om de saker som verkligen ger mervärde i ditt liv.

Framför allt skapa plats för livet i ditt hem, och utanför det."

"För mig blev du min bladvändare! Detta sätt, att tänka, planera, agera fick mig att tänka om. Även om jag visste att jag borde reda upp så blev det inte av. Frirum gav mig redskap och en spark där bak och oj, vad skönt nu – att kliva in i förråd och skåp och allt är på sin plats."

– Ia

"Jag tycker att coacharna Susi och Janica ger väldigt bra, kloka och enkla tips som är lätta att minnas. Det är allt från minnesregler hur jag ska tänka när jag rensar ut till väldigt praktiska tips om hur många lakan och handdukar vårt hushåll behöver. Videosnuttarna för varje del i modulerna är lagom korta och informativa samtidigt som de är inspirerande.

 Facebook-communityn tycker jag om. Vi delar med oss av våra framsteg och funderingar. Det är peppande att veta att det finns andra som håller på med samma röjande och fixande och gör att också jag vill framåt. Susi och/eller Janica svarar alltid på våra inlägg där. Tack för det!"

"Jag kan ärligt säga att jag är så nöjd med programmet! Speciellt det ena badrummet är jag väldigt glad över. Det var tidigare överbelamrat och oordningen kom alltid tillbaka förr eller senare. Nu har det gått två månader sedan jag gjorde visionen, rensade ut och köpte några nya grejer till badrummet. Det blev så fint! 1: Utrensat 2. Organiserat. Ny förvaring innehållande bara de saker som hör till badrumsflödet. 3. Ny energi. En matta helt enligt feng shui-receptet och en grönväxt som hänger i en fin kruka från taket.

Det bästa av allt ändå, och det här kan jag knappt fatta själv: Badrummet har hållit sig fint hela tiden i två månader! Det är något av ett mirakel jämfört med tidigare. Jag vet inte exakt varför ordningen har hållits, men jag har några teorier. Det är mindre saker förstås, och det är organiserat och därför lättare att hålla ordningen. Men jag och familjen vet också att jag lagt ner tid och pengar på att det ska bli fint där så därför är vi extra noggranna med att också lägga undan efter oss, och vi vet nu var sakerna har sin plats. Vi blir glada av vårt badrum så därför håller vi också ordningen för att fortsätta må bra."

– Lisa

"Via Frirum fick vi tips och råd och hjälp hur man gör för att förvara saker / skippa saker / tänka över förvaring. Detta är verkligen inte min starka sida så Susi hjälpte oss med hur tänka, förvara och utnyttja minimala utrymmen. Detta skedde i början på sommaren och har hållit, flera månader senare! Fantastiska lösningar som jag vill hålla fast vid! Rekommenderas stort!"

– Johanna

Vill du inte anmäla dig just nu? Lämna din mailadress så får du veta när vi öppnar kursen nästa gång!
Du får också info om andra kurser, föreläsningar och online program som Frirum ordnar.
Vi spammar inte och du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet.

Ps. Genom att skicka in din epost godkänner du vår integritetspolicy, och godkänner att vi får spara dina uppgifter samt kontakta dig i framtiden.